Torsk med tomater

600 g torskefilet med skind
olie
salt, peber

tomater
forårsløg
olie
salt, peber
basilikum

Sauce:
løg
hvidvin, tør
piskefløde
salt, peber
citronsaft
basilikum

Torskefileterne skylles og duppes tørre. Læg fisken i et
smurt fad med skindsiden op, dryp lidt olie over og sæt fadet
 i ovnen ved 175 gr. i 10-12 min. Herefter kan skindet let
tages af, og torsken krydres med salt og peber.

Tomaterne skoldes, og skindet tages af. Fjern kernerne og
skær tomatkødet i tynde både. Så svitser du tomaterne
sammen med snittede forårsløg. Tilsæt basilikum og smag
til med salt og peber.

Til basilikumsaucen svitses hakket løg. Der tilsættes hvidvin,
og dette skal koge, til vinen er helt væk. Hæld derefter
fløden på og lad saucen koge tyk. Smag til med salt, peber,
citronsaft og basilikum.

Server med nye kartofler.

Tilbage til kogebog