"Håndlavede" tarteletter


250 g mel
125 g margarine
1 dl koldt vand
2 æggeblommer               
lidt salt
Ingredienserne æltes sammen
og lægges på et koldt sted 1 time.
Udrulles tyndt og udstanses med et ølglas i runde skiver,
hvormed tarteletformene beklædes indvendig. Et lille stykke bagepapir trykkes ned i dem og fyldes med tørrede ærter, for at ikke tarteletterne skal falde sammen under bagningen.
Sættes på en plade og bages lysebrune i løbet af en halv time. Papir og ærter tages ud, og ærterne gemmes til næste gang.
Forskellige stuvninger:
Hashis - fiskeboller i tomatsauce - ærter og skinke - asparges etc. kan fyldes i tarteletterne.
Tarteletter til dessert:
Man tilsætter da dejen en spsk. melis og fylder tarteletterne med abrikos- eller æblegrød, der pyntes med flødeskum.

Dette er en morsom gammel opskrift fra bedstemors kogebog. Der er vist ingen i dag, der selv bager tarteletterne.

Til forsiden