Græskinspireret
kartoffelsalat med feta og oliven
1 kg
bagekartofler 1/2 dl olivenolie 2 spsk citronsaft 2 tsk tørret oregano 400 g (ca. 3) peberfrugter i forskellige farver 2 spsk olivenolie 2 fed hvidløg salt og peber en lille håndfuld sorte oliven 75 g fetaost (smuldret) persille |
Kartoflerne med
skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led. De lægges i et ildfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano. Bages ved 250 gr, til de er brune og bagte, ca. 40 min. Vend dem forsigtigt undervejs. Peberfrugterne udkærnes og skæres i tykke strimler. Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber. De bages samtidig med kartoflerne i et andet ildfast fad i ca. 30 min. De skal være let brændte og bagt. Vend også i dem undervejs. Når kartoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et fad. Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over, og olivenerne lægges på til sidst. Pyntes med lidt persille. |
Tilbage til kogebog |
Tilbage til forsiden |