Græskinspireret kartoffelsalat med feta og oliven

1 kg bagekartofler
1/2 dl olivenolie
2 spsk citronsaft
2 tsk tørret oregano
400 g (ca. 3) peberfrugter
i forskellige farver
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
salt og peber
en lille håndfuld sorte oliven
75 g fetaost (smuldret)
persille
Kartoflerne med skræl halveres på langs
og skæres i smalle både på den lange led.
De lægges i et ildfast fad og blandes med olie,
citronsaft, salt, peber og oregano. Bages ved
250 gr, til de er brune og bagte, ca. 40 min.
Vend dem forsigtigt undervejs.
Peberfrugterne udkærnes og skæres i tykke strimler.
Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber.
De bages samtidig med kartoflerne i et andet
ildfast fad i ca. 30 min. De skal være let brændte og bagt.
Vend også i dem undervejs.
Når kartoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes
de forsigtigt sammen i et fad. Fetaen skæres i tynde
flager eller smuldres over, og olivenerne lægges på
til sidst.
Pyntes med lidt persille.
Tilbage til kogebog

Tilbage til forsiden