Brunsvigerkage

50 gram gær
3 dl mælk
45 gram sukker
45 gram smør eller margarine
1/2 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
450 gram hvedemel

Remonce:
200 gram blødt smør
200 gram mørk farin
2 spsk. sirup

100 gram farin til drys og lidt rosiner

Smelt smør eller margarinen i microovnen eller i en gryde, og rør mælken i. Hele blandingen skal være lillefingervarm. Rør så gæren ud heri. Kom salt, sukker og kardemomme i, og ælt melet i lidt ad gangen. Lad dejen hæve 20 minutter tildækket.

Form så dejen til en kugle, og lad den hvile 5 minutter. Kom bagepapir i en bradepande eller smør bradepanden med lidt fedtstof. Rul dejen ud i en bradepande. Du skal trykke små fordybninger i dejen med knoerne. Bland remoncen sammen, og smør den ovenpå. Drys med et lag farin og rosinerne til sidst. Lad så kagen hæve igen i 20 minutter.

Bag kagen midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter. Hvis remoncen ligger ujævnt fordelt på kagen, kan du flytte den lidt med en ske. Lad brunsvigeren blive helt kold, og skær brunsvigerkagen i firkanter.


Tilbage til kogebog