Benløse fugle II

700 g skært oksekød
100 g spæk fersk
100 g gulerødder, skrællet vægt
175 g løg, pillet vægt
75 g tomatpure. koncentreret
 timian, tørret *
 8 dl oksebouillon

Oksekødet skæres i 7-8 skiver på tværs af kødtrådene, bankes, krydres med salt og
peber. Spæk og gulerod skæres ligeledes i 7-8 stave som lægges på kødet og det rulles,
ombindes med garn eller lukkes med stegenåle.
Kød og løg brunes, drysses med mel og afbages, tilsæt bouillon, tomatpure og krydderurter,
dækkes med låg og braiseres i gryde til kødet er mørt, 1-1.5 time.
Kødet tages op, når det er mørt, garn eller nåle fjernes. Skyen sigtes og smages til med fløde,
salt og peber.
De benløse fugle serveres i saucen med kartoffelmos.


Tilbage til kogebog